Det kan vara klokt att investera i ädelmetaller

Något som aldrig tycks gå ur tiden vad gäller investeringar är guld. Det är ju som bekant så att guld är guld värt och därmed så tar du en väldigt liten risk då du väljer att spara i denna ädelmetall. Oavsett om du har exklusiva smycken av silver, guld och med inslag av diamanter eller köper guldmynt eller tackor så rör det sig om råvaror som går att sälja vidare om det skulle krisa.

Skakig börs leder till investeringar i guld

Under senare år har intresset för investeringar i guld ökat. Det beror på att börsen har börjat skaka och då är det av tradition så att investerare börjar handla med guld och silver. Detta görs som en form av riskspridning.

Idag kan vi se tillbaka på börsens utveckling och olika tider. Det har varit kloka beslut att investera i ädelmetaller. De förlorar sällan mycket i värde. Tvärtom så är det inte sällan så att värdet ökar och det särskilt ovanligare metaller.

När vi ser på världens rikaste länder så är det ju inte sällan så att de har den här typen av resurser. Bolag kan krascha men råvarorna som fortsatt finns i vår jord är fortsatt eftertraktade. Inte minst det svarta guldet som dock anses ha ett bäst före datum vilket vi inte kan säga om guld och silver på samma sätt.

Ska du spara i guld?

Med oro för räntehöjningar 2022 så är det klart att det kan vara dags att se över besparingar och hur du ska klara dig igenom tuffare år. Ska du investera i guld? Om du har möjlighet att göra det så kan det absolut vara rätt beslut. Det tycks de flesta experter vara rörande eniga om.

Köp Tiny House och bli av med bolånet!
Forskning kan få direkt effekt på aktiekurs
Bioextrax ökar omsättning såväl som förlust
Både Trustly och ClearOn har varnats och fått böter
Världens rikaste länder just nu
Norska laxbolag går samman
Vad innebär flera räntehöjningar för dig år 2022?
Krig är också marknadsföring för vissa företag
Hållbarhet och miljö är effektiv marknadsföring
JustInCase satsar på svenska poddar
Sveriges BNP har minskat mer än förväntat
Jacob Wallenberg väljs som ny ordförande för Svenskt Näringsliv
Nu köper Norwegian nya flygplan