Hållbarhet och miljö är effektiv marknadsföring

I Sverige har det sedan flera år tillbaka varit stor fokus på miljö och hållbarhet. Svenskt Näringslivs ordförande Jacob Wallenberg ser det som självklart att ta upp klimatfrågor som fokus för föreningens kommande insatser. Det är uppenbart att det gröna skiftet handlar om mer än att man faktiskt vill värna om människor och miljö.

Vi kan nämligen se att de bolag som jobbar aktivt med frågor om miljö såväl som arbetsförhållanden har bättre värdeutveckling. När ett företag använder sitt miljöarbete som en form av marknadsföring så leder det till bättre avkastning på sikt.

Vi kan alltså konstatera att hållbarhet och lönsamhet är två ord som hör ihop i dagens företagsklimat. Det handlar om att göra insatser för renare vatten, bättre sophantering, mindre energiförbruk och så givetvis en arbetsmiljö som är bra för de anställda.

När detta sker så är det också så att företaget använder sig av informationen i annonser, på sin hemsida och rentav i kampanjer där man använder välgörenhet som en anledning till att köpa in bolagets tjänster och produkter.

Köp Tiny House och bli av med bolånet!
Det kan vara klokt att investera i ädelmetaller
Forskning kan få direkt effekt på aktiekurs
Bioextrax ökar omsättning såväl som förlust
Både Trustly och ClearOn har varnats och fått böter
Världens rikaste länder just nu
Norska laxbolag går samman
Vad innebär flera räntehöjningar för dig år 2022?
Krig är också marknadsföring för vissa företag
JustInCase satsar på svenska poddar
Sveriges BNP har minskat mer än förväntat
Jacob Wallenberg väljs som ny ordförande för Svenskt Näringsliv
Nu köper Norwegian nya flygplan